WereldWijzer Deventer
Home>Nieuws>Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid

donderdag 15 november 2018

In de week van 16-23 november spelen wij met groep 7 en 8 mee met de week van de mediawijsheid. Dit doen wij middels het spel ‘MediaMasters’

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen. We hopen de leerlingen op deze manier goed voor te bereiden op de digitale wereld die voor hen ligt.

Op dinsdag 20 november om 20:25 op NPO3, wordt er aandacht besteed aan mediawijsheid middels een test voor volwassenen. Mocht u hier meer over willen weten, is het misschien leuk om hier naar te kijken. Ga vooral ook het gesprek aan met uw kind. Kinderen zijn vaak op jonge leeftijd al bezig met media, denk maar aan de chatfunctie van een game. Wijs ze op de (on-)mogelijkheden en bespreek de risico’s van het chatten met vreemden. Ook op sociaal gebied zijn er onderdelen die wij de leerlingen graag leren. Een ruzie uitspreken via een Whatsapp-groep is nou eenmaal niet altijd de meest handige manier. Op school besteden wij hier zeker aandacht aan, u kunt het hier thuis ook met uw kind over hebben.

Mocht u hier meer over willen weten of graag tips willen krijgen, kunt u dit ook altijd vragen aan de groepsleerkracht van uw kind. Ook kunt u kijken op de site van mediawijsheid.

  • Wijzer met jezelf en de ander
  • Wijzer voor jezelf en de ander
  • Wijzer in, voor en met de wereld