Home>Nieuws>Een dag in groep 8

Een dag in groep 8

zondag 5 november 2017

Als de bel gaat iedereen naar binnen en hangt zijn of haar tas en jas op. Binnen in de klas praat iedereen nog met elkaar. Om half 9 beginnen we en meneer praat over de voorleeswedstrijd waar we op moeten letten. En dan gaan de meeste kinderen lezen. Een paar kinderen doen “Taalblobs” op de computer om spelling te oefenen.
Na ongeveer 20 minuten gaan we rekenen, een les over breuken. Als we daar mee klaar zijn en we hebben nagekeken doen we de weektaak. Dat houdt in dat er een *1 *2 en *3 is. Verschillende niveaus dus. Het is van makkelijker naar moeilijker. We moeten niet altijd alle sommen maken. Die zijn dan te makkelijk of hebben we al gehad.
Na ongeveer 1 uur gaan we eten en dan een kwartier naar buiten. Na de pauze doen we Blits. We moeten de betekenis van woorden opzoeken op de computer of in een woordenboek.
We hebben er een halfuur voor maar stiekem doen we er wat langer over. Om 12 uur gaan we lunchen en hebben we weer een halfuur pauze.
Nadat we naar buiten zijn geweest gaan we muziek doen. Eigenlijk half muziek half Engels want we moesten een Engels liedje zingen. Daarna een paar minuutjes tekenen, op de computer of iets anders. En dan naar huis.

  • Wijzer met jezelf en de ander
  • Wijzer voor jezelf en de ander
  • Wijzer in, voor en met de wereld