Nieuws

Zonnebloemwedstrijd

Voor de zomervakantie is de school, door het Corona-virus een tijd dicht geweest en hebben alle leerlingen onderwijs op afstand gehad. Door de hulp van alle ouders ging dit heel goed! Als bedankje hiervoor kregen alle kinderen een zakje zonnebloemzaadjes. De uitdaging was om een zo hoog mogelijke zonnebloem te kweken. Vandaag was de uitslag: De hoogste zonnebloem was wel 3,18 meter hoog! Gefeliciteerd toppers!zon1zon2

3 septemberLees verder
Streetwise

Woensdag 29 augustus kwam het Streetwise team bvan de ANWB bij ons op school.

ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:streetwise

  • Bij Toet toet leren de groepen 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
  • Tijdens Blik en klik leren de groepen 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
  • Hallo auto leren de groepen 5 en 6  over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. In verband met het slechte weer hebben de kinderen niet zelf plaats kunnen nemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto, maar werd de les binnen verzorgd. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.
  • Bij Trapvaardig tenslotte trainen de groepen 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. Er wordt gefietst over een uitdagend parcours en ze trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
3 septemberLees verder
W4Kangoeroe

Donderdag 19 maart 2020 laten 21 kinderen van WereldWijzer hun hersens kraken als ze meedoen aan de Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd.

W4Kangoeroe

Dit jaar doen er 21 leerlingen van onze school mee aan de wedstrijd.

 

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in 80 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers!). De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. De deelnemende landen spreken samen de opgaven af. In 2019 deden in totaal 6,5 miljoen leerlingen mee aan de Kangoeroe! In Nederland namen 145000 leerlingen op 2350 scholen deel.

 

WereldWijzer heeft er voor gekozen om de kinderen met een hele hoge score voor de Cito Rekentoets, mee te laten doen met de Kangoeroewedstrijd. We willen de kinderen die heel erg goed zijn in rekenen een extra uitdaging bieden. Leerlingen uit gr.3 & gr.4 doen mee met wizFUN, gr.5 & gr.6 doen mee met wizKID en de kinderen uit g. 7& gr.8 maken wizSMART. De school betaalt de deelname. De deelnemende kinderen maken in een apart lokaal van onze school de rekenopgaven.

 

Iedereen die rekenen leuk vindt, kan een kijkje nemen op de website van de wedstrijd. Je kunt er oefenen met “oude” opgaven en de uitleg van alle rekenraadsels en de uitkomsten kun je er ook vinden: www.w4kangoeroe.nl

 

De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd ''Kangourou''.

 

De Kangoeroewedstrijd laat je ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van Kangoeroe.

Bovendien kun je nog prijzen winnen ook!

 

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave

zijn gegeven, één is er goed. Welk? De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?

Na afloop zie je ze hun oplossingen vergelijken; nog dagenlang wordt er over doorgepraat. De vragen gaan mee naar huis: vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen!

 

De uitslagen van de wedstrijd komen in mei op school binnen. Alle deelnemers krijgen een leuk aandenken en wie weet hebben we op WereldWijzer nog meer super-reken- talenten zitten en winnen we een prijs!

 

We wensen alle deelnemers heel veel plezier en succes!

26 februariLees verder
Nieuwe naam stichting

VARIETAS staat voor kleurrijk en de verscheidenheid die de scholen van Quo Vadis en ROOS met zich meebrengen.

 

Lancering nieuwe app Quo Vadis

 

Per 1 januari 2020 is het beheer van de websites van Quo Vadis overgenomen door het bedrijf SchouderCom.

 

Aan de desbetreffende websites voor de scholen van Quo Vadis (SchouderCom) is een app gekoppeld waarmee het beheer (nieuwsberichten en blogs) van de websites kan worden geregeld. In die app zitten ook allerlei handige functies voor communicatie met ouders (gesprekkenplanner, hulpouderverzoeken, groepsberichten, persoonlijke berichten, documentenmappen voor MR of GMR, etc.).

 

Dit is de reden om niet tot de werkelijke fusiedatum te wachten met het lanceren van deze app.

 

De app is in de appstore en playstore te downloaden met de beoogde nieuwe naam.

10 februariLees verder
Nieuwe website
Uw school zal voortaan via SchouderCom met u communiceren en nodigt u uit om hiervoor een account aan te maken. Het gebruik van SchouderCom heeft diverse voordelen:
  • Al uw schoolcommunicatie voortaan overzichtelijk bij elkaar;
  • Gemakkelijk een bericht sturen naar de leerkracht of ouder;
  • Jaarkalender die tevens als persoonlijke agenda fungeert;
  • Een handige App waardoor u altijd uw schoolzaken kunt regelen.

Meer informatie vindt u op www.schoudercom.nl.


Account aanmaken

Iedere ouder ontvangt een uitnodigingsmail van SchouderCom. Dit ontvangt u op het emailadres dat bij uw school bekend is. In de uitnodigingsmail vindt u een link waarmee u een eigen account kunt aanmaken. U vult zelf uw persoonlijke gegevens in en geeft aan wie deze gegevens mag zien. Het verloop van het aanmeldproces is afhankelijk van de communicatie reikwijdte van het schoolaccount (dit bepaalt de school zelf). 


De beschrijving voor het aanmaken van een SchouderCom-account ontvangt u via uw mail.

 

BELANGRIJK:

U kunt dan via een browser (desktop/mobiel) na de uitnodiging gebruik maken van SchouderCom op https://icbwereldwijzer.schoudercom.nl/overzicht. Wij kunnen de App pas lanceren zodra er de definitieve nieuwe naam van de stichting bekend is. 

De Quo Vadis app wordt niet meer gebruikt en kunt u verwijderen van uw telefoon.

16 januariLees verder
Agenda
start Kinderpostzegels
23 septemberLees verder
studiedag Bewegend Leren, kinderen vrij!
24 septemberLees verder
Kinderboekenweek
30 septemberLees verder
oudergesprekken groep 8
5 oktoberLees verder

Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd

Wijzer met jezelf en de ander

Wijzer voor jezelf en de ander

Wijzer in, voor en met de wereld

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren