Nieuws

Schoolfruit

Wij zijn een Gezonde School en stimuleren het eten van groente en fruit. Met vaste groente- en fruitdagen eten kinderen ruim twee keer zoveel groente en fruit als op scholen zonder afspraken. Daarom doen wij mee aan het EU-Schoolfruit-programma. 20 weken lang krijgen de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag fruit of groente als pauzehap. Als er over is wordt het ook op vrijag uitgedeeld. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie.

s

12 septemberLees verder
Kanjertraining

Op school vinden we het belangrijk dat we elkaar kunnen vertrouwen. Dat vraagt iets van Onszelf en ook iets van de Ander. Tijdens de lessen Kanjertraining, maar ook daarbuiten bespreken we met de kinderen in de klas dat we allemaal te vertrouwen willen zijn. We weten ook dat het soms mis kan gaan, bij Onszelf, maar ook bij de Ander. Soms zeg je iets of doe je iets wat voor een ander niet fijn is, waardoor de ander jou een beetje minder vertrouwt. Dan is het fijn als de Ander dat tegen jou zegt, zodat je er wat mee kunt doen. Want meestal bedoel je het helemaal niet verkeerd, maar komt het er een beetje vervelend uit. Lukt dat om zo te doen, dan noemen we dat de wereld van vertrouwen.  

In de klas bespreken we dat aan de hand van een poster (smileys rood en groen). In het groen ziet u de wereld van vertrouwen, waarin ieder mag doen wat goed is. Zolang het ook goed is voor de Ander voor de juf/meester en voor Ouders. Als het mis gaat dan kom je in de wereld van wantrouwen terecht. Dat je iets doet dat voor de Ander of juf/meester of ouder, niet prettig is. 

Zo doen we in de klassen verschillende vertrouwensoefeningen met de leerlingen. Een daarvan is stagediving. 

6 septemberLees verder
Officiële opening schoolplein

c

In mei hebben we ons nieuwe schoolplein in gebruik genomen. De opening van dit prachtige schoolplein hebben we feestelijk gevierd met hulp van het Schoolcircus!

Alle groepen hebben een knappe act ingestudeerd en die tijdens de grote voorstelling aan elkaar en het publiek laten zien. We hebben ervan genoten!

Vastenactie voor Oekraïne

Onze vastenactie van dit jaar stond in het teken van Oekraïne. De kinderen hebben door een heitje voor een karweitje geld ingezameld. Stofzuigen voor oma, boodschappen voor de buurvrouw of bijvoorbeeld flessen inzamelen in de buurt. Het heeft een fantastisch bedrag opgebracht. Tijdens onze paasviering hebben we het bedrag bekend gemaakt: €1092,14. We zijn supertrots op onze leerlingen!O

15 aprilLees verder
Nieuwe spelcontainers

c

Wij hebben onze nieuwe spelcontainers in gebruik genomen. Containers vol buitenspeelgoed om het spel te stimuleren. We hebben de containers aan kunnen schaffen met de NPO-gelden. In deze coronatijd hebben we namelijk, naast het wegwerken van eventuele onderwijsachterstanden, ook extra aandacht voor het welbevinden van onze leerlingen. Samen spelen is daarbij heel belangrijk en vooral heel leuk!

 

17 januariLees verder
Worden wat je wil

 

kbw

Deze weken heerst er een hele fijne bedrijvigheid in school. In deze kinderboekenweek komen ouders vertellen over hun beroep. Zo hebben we al de politie, de brandweer, de marinier, de anesthesist, de tandartsassistente, de krav maga trainer, en de microbiologisch analist gezien. En de kinderboekenweek is nog niet om, dus er komt nog meer. Wat een mooi thema!

11 oktoberLees verder
Nieuw motto voor ICB WereldWijzer

s

Het nieuwe schooljaar is gestart met een nieuw motto onder ons logo. Dit hebben we feestelijk onthuld op de eerste schooldag:

 

Op weg naar jouw toekomst.  
 

De persoonlijke ontwikkeling van ieder kind loopt als een rode draad door de school. Met een professioneel, betrokken en enthousiast team worden de kinderen gevolgd. Zo krijgt elk kind wat het nodig heeft om te groeien naar de eigen toekomst  

Vanochtend werd het motto op een bijzondere wijze onthuld. 

Een heuse goochelaar toverde van alles uit zijn hoge hoed. Uiteindelijk bleek, in de ballonnen, het nieuwe motto te zitten. 

Nadat de woorden bij elkaar gepuzzeld waren, werd het motto ook op de ramen zichtbaar en op de nieuwe beachvlaggen. 

Alle kinderen werden verrast met een mooie rugtas met daarop, uiteraard, het mooie logo en motto. 

23 augustusLees verder
Na de lock-down

Een dank je wel voor alle ouders. Dik verdiend!
We zijn blij dat we alle kinderen weer op school konden ontvangen!

In de bijlage ook het interview met juf Ghislaine, op Deventer Radio, nadat de scholen weer open konden,y

 

17 februariLees verder
Agenda
Nationale voorleesdagen
25 januariLees verder
MR Vergadering
6 februariLees verder
Carnaval
17 februariLees verder
Voorjaarsvakantie
27 februariLees verder

Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd

Wijzer met jezelf en de ander

Wijzer voor jezelf en de ander

Wijzer in, voor en met de wereld

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren