Nieuws

Fijne zomervakantie!

Het team van ICB WereldWijzer wenst u een heel fijne vakantie!

We zien alle kinderen graag weer op maandag 23 augustus.
v

Na de lock-down

Een dank je wel voor alle ouders. Dik verdiend!
We zijn blij dat we alle kinderen weer op school konden ontvangen!

In de bijlage ook het interview met juf Ghislaine, op Deventer Radio, nadat de scholen weer open konden,y

 

17 februariLees verder
Fijne feestdagen!

kerst

17 decemberLees verder
Kinderboekenweek

 

kbwVandaag sluiten we de Kinderboekenweek af. Het thema was 'En toen.......'
De kinderen hebben door prachtige boeken en activiteiten veel geleerd over het verleden. De kleuters hebben bijvoorbeeld gewerkt rond het thema 'Romeinen' en in de bovenbouw is een heuse tijdmachine gebouwd!

9 oktoberLees verder
Leerlingenraad

llr

Gisteren is de nieuwe leerlingenraad voor het eerst bij elkaar gekomen. De kinderen zijn er heel trots op dat ze hun klas dit jaar gaan vertegenwoordigen. Ze zitten vol goede ideeën en we gaan zeker van ze horen dit jaar!

Klasse jongens en meisje!

9 oktoberLees verder
Studiedag Bewegend Leren

bew

Donderdag 24 september hadden alle juffen en meesters een studiedag Bewegend Leren. Na de onderliggende theorie gingen ze praktisch aan de slag: Zelf beweeg-activiteiten bedenken bij bijvoorbeeld een gewone taal- of rekenles. Dit bewegend leren kan op het plein, in de gymzaal, maar ook gewoon in de klas. Het team is enthousiast en voor kinderen is dit een goede en leuke manier om met aandacht te leren. We hebben er zin in om dit in onze lessen op te nemen!

24 septemberLees verder
Zonnebloemwedstrijd

Voor de zomervakantie is de school, door het Corona-virus een tijd dicht geweest en hebben alle leerlingen onderwijs op afstand gehad. Door de hulp van alle ouders ging dit heel goed! Als bedankje hiervoor kregen alle kinderen een zakje zonnebloemzaadjes. De uitdaging was om een zo hoog mogelijke zonnebloem te kweken. Vandaag was de uitslag: De hoogste zonnebloem was wel 3,18 meter hoog! Gefeliciteerd toppers!zon1zon2

3 septemberLees verder
Streetwise

Woensdag 29 augustus kwam het Streetwise team bvan de ANWB bij ons op school.

ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:streetwise

  • Bij Toet toet leren de groepen 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
  • Tijdens Blik en klik leren de groepen 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de veiligheidsgordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
  • Hallo auto leren de groepen 5 en 6  over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. In verband met het slechte weer hebben de kinderen niet zelf plaats kunnen nemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto, maar werd de les binnen verzorgd. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod.
  • Bij Trapvaardig tenslotte trainen de groepen 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. Er wordt gefietst over een uitdagend parcours en ze trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Zodat ze straks beter voorbereid zijn op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
3 septemberLees verder
Agenda
Zomervakantie
Eerste schooldag
23 augustusLees verder
Informatieavond groep 1 en 2
30 augustusLees verder
Informatieavond groep 3 en 7
31 augustusLees verder

Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd

Wijzer met jezelf en de ander

Wijzer voor jezelf en de ander

Wijzer in, voor en met de wereld

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren