ICB WereldWijzer

Welkom op de website van Interconfessionele Basisschool WereldWijzer. ICB Wereldwijzer is gevestigd in de wijk Colmschate, in Deventer. De school is een afspiegeling van de maatschappij. Ze biedt aan gelovige en niet-gelovige kinderen een veilige plek om te leren. Het gaat niet alleen om het opdoen van allerlei kennis. Zeker zo belangrijk is de persoonlijke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit doen we door te werken met het programma “Kanjertraining”.

De kinderen zitten in leerjaren bij elkaar. Het behoren bij een groep vinden we belangrijk.

Op de site vindt u een schat aan informatie hoe we werken en wat we belangrijk vinden. Daarnaast kunt u veel vinden over de ondernomen activiteiten in de verschillende groepen. Wij hopen dat u veel plezier aan deze site zult beleven. En dat de site toegevoegde waarde heeft voor u / jou als (groot) ouder, kind, toekomstige ouder van een leerling of omdat u onze school “per toeval” hebt ontdekt.

 

Lees meer…

Iedere dag weer wat wijzer op ICB WereldWijzer

Schoolfruit

Wij zijn een Gezonde School en stimuleren het eten van groente en fruit. Met vaste groente- en fruitdagen eten kinderen ruim twee keer zoveel groente en fruit als op scholen zonder afspraken. Daarom doen wij mee aan het EU-Schoolfruit-programma. 20 weken lang krijgen de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag fruit of groente als pauzehap. Als er over is wordt het ook op vrijag uitgedeeld. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie.

s

12 septemberLees verder
Agenda
Buitenlesdag
4 aprilLees verder
Paasviering
6 aprilLees verder
Cito eindtoets groep 8
18 aprilLees verder
Koningsspelen
21 aprilLees verder
Kanjertraining

Op school vinden we het belangrijk dat we elkaar kunnen vertrouwen. Dat vraagt iets van Onszelf en ook iets van de Ander. Tijdens de lessen Kanjertraining, maar ook daarbuiten bespreken we met de kinderen in de klas dat we allemaal te vertrouwen willen zijn. We weten ook dat het soms mis kan gaan, bij Onszelf, maar ook bij de Ander. Soms zeg je iets of doe je iets wat voor een ander niet fijn is, waardoor de ander jou een beetje minder vertrouwt. Dan is het fijn als de Ander dat tegen jou zegt, zodat je er wat mee kunt doen. Want meestal bedoel je het helemaal niet verkeerd, maar komt het er een beetje vervelend uit. Lukt dat om zo te doen, dan noemen we dat de wereld van vertrouwen.  

In de klas bespreken we dat aan de hand van een poster (smileys rood en groen). In het groen ziet u de wereld van vertrouwen, waarin ieder mag doen wat goed is. Zolang het ook goed is voor de Ander voor de juf/meester en voor Ouders. Als het mis gaat dan kom je in de wereld van wantrouwen terecht. Dat je iets doet dat voor de Ander of juf/meester of ouder, niet prettig is. 

Zo doen we in de klassen verschillende vertrouwensoefeningen met de leerlingen. Een daarvan is stagediving. 

6 septemberLees verder

Door kennis en groei klaar voor de dag van morgen

Facebook   
Officiële opening schoolplein

c

In mei hebben we ons nieuwe schoolplein in gebruik genomen. De opening van dit prachtige schoolplein hebben we feestelijk gevierd met hulp van het Schoolcircus!

Alle groepen hebben een knappe act ingestudeerd en die tijdens de grote voorstelling aan elkaar en het publiek laten zien. We hebben ervan genoten!

ICB WereldWijzer: Kanjerschool!

Vastenactie voor Oekraïne

Onze vastenactie van dit jaar stond in het teken van Oekraïne. De kinderen hebben door een heitje voor een karweitje geld ingezameld. Stofzuigen voor oma, boodschappen voor de buurvrouw of bijvoorbeeld flessen inzamelen in de buurt. Het heeft een fantastisch bedrag opgebracht. Tijdens onze paasviering hebben we het bedrag bekend gemaakt: €1092,14. We zijn supertrots op onze leerlingen!O

15 aprilLees verder

Wijzer met jezelf en de ander

Wijzer voor jezelf en de ander

Wijzer in, voor en met de wereld

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren