ICB WereldWijzer

Welkom op de website van Interconfessionele Basisschool WereldWijzer. ICB Wereldwijzer is gevestigd in de wijk Colmschate, in Deventer. De school is een afspiegeling van de maatschappij. Ze biedt aan gelovige en niet-gelovige kinderen een veilige plek om te leren. Het gaat niet alleen om het opdoen van allerlei kennis. Zeker zo belangrijk is de persoonlijke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit doen we door te werken met het programma “Kanjertraining”.

De kinderen zitten in leerjaren bij elkaar. Het behoren bij een groep vinden we belangrijk.

Op de site vindt u een schat aan informatie hoe we werken en wat we belangrijk vinden. Daarnaast kunt u veel vinden over de ondernomen activiteiten in de verschillende groepen. Wij hopen dat u veel plezier aan deze site zult beleven. En dat de site toegevoegde waarde heeft voor u / jou als (groot) ouder, kind, toekomstige ouder van een leerling of omdat u onze school “per toeval” hebt ontdekt.

 

Lees meer…

Iedere dag weer wat wijzer op ICB WereldWijzer

Officiële opening schoolplein

c

De opening van ons prachtige nieuwe schoolplein hebben we feestelijk gevierd met hulp van het Schoolcircus!

Alle groepen hebben een knappe act ingestudeerd en die tijdens de grote voorstelling aan elkaar en het publiek laten zien. We hebben ervan genoten!

Agenda
Meester- en juffendag
Musical en afscheid groep 8
Start zomervakantie
Zomervakantie
Vastenactie voor Oekraïne

Onze vastenactie van dit jaar stond in het teken van Oekraïne. De kinderen hebben door een heitje voor een karweitje geld ingezameld. Stofzuigen voor oma, boodschappen voor de buurvrouw of bijvoorbeeld flessen inzamelen in de buurt. Het heeft een fantastisch bedrag opgebracht. Tijdens onze paasviering hebben we het bedrag bekend gemaakt: €1092,14. We zijn supertrots op onze leerlingen!O

15 aprilLees verder

Door kennis en groei klaar voor de dag van morgen

Facebook   
Kanjertraining

Op school vinden we het belangrijk dat we elkaar kunnen vertrouwen. Dat vraagt iets van Onszelf en ook iets van de Ander. Tijdens de lessen Kanjertraining, maar ook daarbuiten bespreken we met de kinderen in de klas dat we allemaal te vertrouwen willen zijn. We weten ook dat het soms mis kan gaan, bij Onszelf, maar ook bij de Ander. Soms zeg je iets of doe je iets wat voor een ander niet fijn is, waardoor de ander jou een beetje minder vertrouwt. Dan is het fijn als de Ander dat tegen jou zegt, zodat je er wat mee kunt doen. Want meestal bedoel je het helemaal niet verkeerd, maar komt het er een beetje vervelend uit. Lukt dat om zo te doen, dan noemen we dat de wereld van vertrouwen.  

In de klas bespreken we dat aan de hand van een poster (smileys rood en groen). In het groen ziet u de wereld van vertrouwen, waarin ieder mag doen wat goed is. Zolang het ook goed is voor de Ander voor de juf/meester en voor Ouders. Als het mis gaat dan kom je in de wereld van wantrouwen terecht. Dat je iets doet dat voor de Ander of juf/meester of ouder, niet prettig is. 

Zo doen we in de klassen verschillende vertrouwensoefeningen met de leerlingen. Een daarvan is stagediving. 

17 maartLees verder

ICB WereldWijzer: Kanjerschool!

Nieuwe spelcontainers

c

Wij hebben onze nieuwe spelcontainers in gebruik genomen. Containers vol buitenspeelgoed om het spel te stimuleren. We hebben de containers aan kunnen schaffen met de NPO-gelden. In deze coronatijd hebben we namelijk, naast het wegwerken van eventuele onderwijsachterstanden, ook extra aandacht voor het welbevinden van onze leerlingen. Samen spelen is daarbij heel belangrijk en vooral heel leuk!

 

17 januariLees verder

Wijzer met jezelf en de ander

Wijzer voor jezelf en de ander

Wijzer in, voor en met de wereld

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren