Home>Groepen>Groep 1-2a>Kraanwaterdag en rekenles met water

Kraanwaterdag en rekenles met water

donderdag 3 oktober 2019

Ook groep 1/2A heeft woensdag 25 september meegedaan met kraanwaterdag. In de kring hebben we besproken waarom water drinken gezond en ook lekker is. We hebben op het Digibord een kraanwaterdagquiz gedaan. Eerst kregen we een filmpje te zien en daarna moesten we vragen beantwoorden. We hadden alle vragen goed, we hebben hierdoor een sticker verdiend. Knap van ons [Symbool]! 

Vervolgens hebben we een watersmaaktekst gedaan, waarbij we verschillende watersmaakjes hebben geproefd. Dit was erg lekker maar er waren ook kinderen die liever water zonder smaakje drinken.  

‘s Middags tijdens de rekenles, leerden kinderen vergelijken van kannen water: op het oog, via overgieten, via afpassen met een maatbeker, kopje, fles. Meetmol hielp ons daarbij…hij had een probleem: waar zit meer water in? In de hoge smalle fles of in de kleinere, brede maatbeker. De kinderen mochten eerst zeggen wat zij dachten. Voor de meeste kinderen was de verbazing groot dat er in de hoge fles evenveel water kan dan in de brede maatbeker. Zo hebben we nog meer geëxperimenteerd met water en maatbekers. En dat het af en toe mis ging en de juf knoeide met water, maakte de les alleen maar spannender en leuker. 

                                     

  • Wijzer met jezelf en de ander
  • Wijzer voor jezelf en de ander
  • Wijzer in, voor en met de wereld